Rețete

Coquelet la cuptor cu usturoi, lămâie și rozmarin proaspăt

Icon Image
Dificultatemedie
Icon Image
Timp de preparare20-45 minute
Carne de pui
Product Image
  • 2 pui coquelet
  • 4 căței de usturoi, tăiați în felii subțiri
  • 1 lămâie mare, tăiată în felii subțiri
  • coaja de la ½ lămâie rasă
  • 2 ramuri de rozmarin proaspăt
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie tăiată rondele subțiri
  • 1 lingură sare și o linguriță de piper
  • 50g unt

Preîncăzește cuptorul la 200°C.

Spală bine coqueletul și usucă-l cu prosoape de hârtie. Așază puii coquelet într-o tavă de copt.

Separat, într-o tigaie, adaugă uleiul, untul, sarea, piperul și rozmarinul, la foc mediu. Amestecă încontinuu, până încep toate aromele să se întrepătrundă. Lasă să se răcească. Apoi, scoate ramurile de rozmarin și lasă-le deoparte.

Adaugă sosul obținut peste cei doi pui coquelet, împreună cu feliile subțiri de usturoi, ceapă și de lămâie, masând bine, ca să se acopere toată suprafața puilor. Introdu ramurile de rozmarin în interiorul puilor.

Acoperă tava cu folie de aluminiu. Lasă puii la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.

După 30 de minute, îndepărtează folia de aluminiu și lasă-i să se rumenească în continuare, în cuptor, timp de încă 20-30 de minute sau până când pielea devine frumos rumenită.

Scoate puii din cuptor și lasă-i să se odihnească timp de câteva minute înainte de a-i tăia și servi.

Poți decora cu felii de lămâie și rozmarin înainte de servire, dacă dorești.

Poftă mare!