Într-o tigaie mare, topește untul la foc mediu. Dacă dorești, poți adăuga și o lingură de ulei pentru a preveni arderea untului.
Adaugă ficățeii de pui în tigaie și prăjește-i timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc ușor. Nu găti prea mult ficații, deoarece se pot întări și deveni uscați.
Adaugă usturoiul mărunțit în tigaie și prăjește-l împreună cu ficățeii timp de aproximativ 1 minut sau până se eliberează aroma.
După ce usturoiul s-a înmuiat și a început să elibereze aroma, adăugă coniacul în tigaie. Ai grijă să iei o distanță de siguranță de flacără, în timp ce adaugi coniacul. Lăsă-l să fiarbă timp de aproximativ 1-2 minute, până când alcoolul s-a evaporat și sosul s-a redus puțin.
Condimentează ficățeii de pui cu sare, oregano și piper după gust.
După ce sosul a început să se reducă, îndepărtează tigaia de pe foc.
Servește ficățeii de pui calzi, alături de o garnitură la alegere.
Poftă mare!