Rețete

Ficăței de pui cu usturoi, coniac și unt

Icon Image
Dificultateredusă
Icon Image
Timp de preparare20-45 minute
Carne de pui
Product Image
  • 500g ficăței de pui, curățati
  • 4 căței de usturoi, mărunțiți
  • 50g unt
  • 50ml coniac
  • Sare și piper după gust
  • 1 lingură de ulei
  • oregano uscat

Într-o tigaie mare, topește untul la foc mediu. Dacă dorești, poți adăuga și o lingură de ulei pentru a preveni arderea untului.

Adaugă ficățeii de pui în tigaie și prăjește-i timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc ușor. Nu găti prea mult ficații, deoarece se pot întări și deveni uscați.

Adaugă usturoiul mărunțit în tigaie și prăjește-l împreună cu ficățeii timp de aproximativ 1 minut sau până se eliberează aroma.

După ce usturoiul s-a înmuiat și a început să elibereze aroma, adăugă coniacul în tigaie. Ai grijă să iei o distanță de siguranță de flacără, în timp ce adaugi coniacul. Lăsă-l să fiarbă timp de aproximativ 1-2 minute, până când alcoolul s-a evaporat și sosul s-a redus puțin.

Condimentează ficățeii de pui cu sare, oregano și piper după gust.

După ce sosul a început să se reducă, îndepărtează tigaia de pe foc.

Servește ficățeii de pui calzi, alături de o garnitură la alegere.

Poftă mare!