Rețete

Frigărui de pui cu legume

Icon Image
Dificultateredusă
Icon Image
Timp de preparare20-45 minute
Carne de pui
Product Image
  • 500g piept de pui, tăiat în cuburi egale
  • 1 ardei gras roșu, tăiat în bucăți mari\
  • 1 ardei gras galben, tăiat în bucăți mari
  • 1 ceapă roșie, tăiată în sferturi și separată în straturi
  • 1 dovlecel, tăiat în bucăți mari
  • ciuperci champignon

Pentru marinadă:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • Sucul de la o lămâie
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de cimbru uscat sau proaspăt
  • Sare și piper după gust

Într-un bol mare, amestecă ingredientele pentru marinadă: ulei de măsline, usturoi mărunțit, suc de lămâie, boia de ardei dulce, cimbru, sare și piper.

Adaugă cuburile de piept de pui în marinadă și amestecă bine pentru a le acoperi uniform. Lasă la marinat în frigider timp de cel puțin 30 de minute sau până la 2 ore.

Înfige ciupercile, bucățile de legume și pui pe frigărui, alternând culorile pentru un aspect mai plăcut.

Preîncălzește grătarul la foc mediu.

Pune frigăruile pe grătarul încins și gătește-le timp de 10-15 minute, întorcându-le ocazional, până când puiul este gătit complet și legumele sunt fragede și ușor rumenite.

Odată ce frigăruile sunt gata, servește-le calzi, alături de o garnitură de orez sau salată verde.

Poftă mare!