Rețete

Gâturi de pui în stil asiatic

Icon Image
Dificultatemedie
Icon Image
Timp de preparare20-45 minute
Carne de pui
Product Image
  • 500g gâturi de pui, curățate
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras
  • 3 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguriță de oțet de orez
  • Oțet de orez sau apă, pentru diluare (dacă este necesar)
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de fulgi de chili
  • Ceapă verde tocată 

Într-un bol mic, amestecă sosul de soia, mierea, oțetul, ghimbirul și usturoiul.

Încălzește uleiul într-un wok la foc mediu. Adaugă bucățile de gâturi de pui și prăjește-le până devin aurii și fragede, cam 5-7 minute.

Adaugă amestecul de sos în tigaie și continuă să gătești la foc mediu, amestecând bine pentru a acoperi gâturile de pui cu sos.

Dacă sosul este prea gros, poți adăuga puțin oțet de orez sau apă pentru a-l subția.

Adaugă boia de ardei dulce și fulgi de chili pentru un efect picant. Amestecă bine.

Gătește gâturile de pui în sos timp de încă 5-7 minute, sau până când încep să se rumenească.

Servește gâturile de pui în stil asiatic calde, garnisite cu semințe de susan și ceapă verde tocată, alături de o garnitură la alegere.

Poftă mare!