Rețete

Spaghete cu sos de roșii și carne tocată din pulpă de pui

Icon Image
Dificultatemedie
Icon Image
Timp de preparare20-45 minute
Carne de pui
Product Image
  • 300g spaghete
  • 300g carne tocată din pulpă de pui
  • 400g sos de roșii
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 mână de busuioc proaspăt, tocat
  • Sare și piper după gust
  • Parmezan ras pentru servire 

Începe prin a fierbe spaghetele într-o oală cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt fierte, scurge-le și clătește-le cu apă rece pentru a opri procesul de gătire și pentru a împiedica lipirea.

Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și călește-o până devine transparentă, timp de aproximativ 3-4 minute.

Adaugă usturoiul mărunțit și călește-l împreună cu ceapa timp de încă 1-2 minute, până când încep să se elibereze toate aromele.

Adaugă carnea tocată de pui în tigaie și gătește-o până când se rumenește complet, frământând-o cu o spatulă pentru a se desface și a se găti uniform.

După ce carnea de pui este complet rumenită, adaugă sosul de roșii și amestecă bine. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, astfel încât aromele să se combine.

Condimentează sosul cu oregano, busuioc, sare și piper după gust. Ajustează condimentele dacă este necesar.

Adaugă spaghetele fierte și scurse în tigaie și amestecați-le bine cu sosul, asigurându-vă că toate pastele sunt acoperite uniform.

Lasă spaghetele cu sosul să mai fiarbă împreună pentru încă 1-2 minute, astfel încât să se întrepătrundă bine toate aromele. 

Servește spaghetele cu sos de roșii și carne tocată de pui cu parmezan ras deasupra, pentru un plus de gust.

Poftă mare!