Rețete

Supă cremoasă cu pulpe de pui dezosate și gnocchi

Icon Image
Dificultatemedie
Icon Image
Timp de preparare20-45 minute
Carne de pui
Product Image
  • 500g pulpe de pui întregi dezosate, fără piele
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 morcovi mari, tăiați cubulețe
  • 2 tije de țelină apio, tocată
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 litru de supă de pui
  • 200g gnocchi (paste mici din cartofi)
  • 1 cană de smântână lichidă
  • 4 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat

Într-o oală mare, topește 2 linguri de unt la foc mediu. Adaugă uleiul begetal și ceapa, și călește-o până își schimbă consistența.

Adaugă pulpele de pui și călește-le până se rumenesc ușor pe toate părțile.

Adaugă morcovii, țelina și usturoiul și călește timp de aproximativ 5 minute sau până când legumele devin moi.

Într-o altă oală, topește cele două linguri de unt rămase și adaugă făina. Amestecă bine până se omogenizează cele două ingrediente și lasă-le la foc redus să fiarbă timp de 1-2 minute, amestecând încontinuu.

Treptat, toarnă supa de pui, amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Lasă să fiarbă până când sosul se îngroașă ușor.

Transferă supa obținută în oala cu legume și pui. Amestecă bine

Adaugă și gnocchi în oală și lasă să fiarbă timp de aproximativ 5-7 minute sau până când devin moi și se ridică la suprafață.

Toarnă smântâna lichidă în oală și amestecă bine. Lăsă să fiarbă timp de încă 2-3 minute, apoi gustă și ajustează gustul cu sare și piper.

Servește supa caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă mare!