Într-o oală mare, topește 2 linguri de unt la foc mediu. Adaugă uleiul begetal și ceapa, și călește-o până își schimbă consistența.
Adaugă pulpele de pui și călește-le până se rumenesc ușor pe toate părțile.
Adaugă morcovii, țelina și usturoiul și călește timp de aproximativ 5 minute sau până când legumele devin moi.
Într-o altă oală, topește cele două linguri de unt rămase și adaugă făina. Amestecă bine până se omogenizează cele două ingrediente și lasă-le la foc redus să fiarbă timp de 1-2 minute, amestecând încontinuu.
Treptat, toarnă supa de pui, amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Lasă să fiarbă până când sosul se îngroașă ușor.
Transferă supa obținută în oala cu legume și pui. Amestecă bine
Adaugă și gnocchi în oală și lasă să fiarbă timp de aproximativ 5-7 minute sau până când devin moi și se ridică la suprafață.
Toarnă smântâna lichidă în oală și amestecă bine. Lăsă să fiarbă timp de încă 2-3 minute, apoi gustă și ajustează gustul cu sare și piper.
Servește supa caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă mare!