Rețete

Supă de spinări de pui și aripi

Icon Image
Dificultatemedie
Icon Image
Timp de preparare20-45 minute
Carne de pui
Product Image
  • 500g spinări și aripi de pui
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 morcovi medii, tăiați rondele
  • 2 tije de țelină apio, tocată
  • 1 rădăcină de păstârnac, cubulețe
  • 2 l de apă
  • sare și piper după gust
  • ulei vegetal
  • pătrunjel proaspăt

 

Într-o oală mare, adaugă spinările și aripile de pui și acoperă-le cu apă. Lasă la fiert, la foc mediu. Elimină spuma. 

Adaugă ceapa, morcovii, țelina, păstârnacul și uleiul la fiert. Lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1 oră sau până când carnea de pe spinări și aripi începe să se desprindă ușor de pe oase, iar legumele sunt fragede. Poți elimina oasele, astfel încât să rămână doar carnea în supă, în funcție de preferință.

După ce supa a fiert suficient de mult, îndepărtați-o de pe foc.  Adaugă sare și piper după gust.

Serviți supa caldă, eventual decorată cu verdeață proaspătă.

Poftă mare!