Recipes

Ficăței de pui cu usturoi, coniac și unt

Icon Image
Difficultyredusă
Icon Image
Preparation time20-45 minute
Chicken meat
Product Image

500g ficăței de pui, curățati 
4 căței de usturoi, mărunțiți
50g unt
50ml coniac
Sare și piper după gust
1 lingură de ulei 
oregano uscat

Într-o tigaie mare, topiți untul la foc mediu. Dacă doriți, puteți adăuga și o lingură de ulei pentru a preveni arderea untului.

Adăugați ficatul de pui în tigaie și prăjiți-l timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când este frumos rumenit și gătit pe jumătate. Nu gătiți prea mult ficații, deoarece se pote întări și deveni uscați.

Adăugați usturoiul mărunțit în tigaie și prăjiți-l împreună cu ficatul timp de aproximativ 1 minut, până când usturoiul devine aromat.

După ce usturoiul s-a înmuiat și a început să elibereze aroma, adăugați coniacul în tigaie. Aveți grijă să luați o distanță de siguranță de flacără în timp ce adăugați coniacul. Lăsați-l să fiarbă timp de aproximativ 1-2 minute, până când alcoolul s-a evaporat și sosul s-a redus puțin.

Condimentați ficatul de pui cu sare, oregano și piper după gust.

După ce sosul a început să se reducă, îndepărtați tigaia de pe foc.

Serviți ficățeii de pui calzi, alături de o garnitură de legume sau cartofi prăjiți.

Poftă mare!