500g gâturi de pui, curățate
2 linguri de ulei de susan
3 căței de usturoi, pisați
2 linguri de ghimbir proaspăt, ras
3 linguri de sos de soia
2 linguri de miere
1 linguriță de oțet de orez
Oțet de orez sau apă, pentru diluare (dacă este necesar)
1 linguriță de boia de ardei dulce
1 linguriță de fulgi de chili
Ceapă verde tocată
Într-un bol mic, amestecați sosul de soia, mierea, oțetul, ghimbirul și usturoiul.
Încălziți uleiul într-un wok la foc mediu. Adăugați bucățile de gâturi de pui și prăjiți-le până devin aurii și fragede, cam 5-7 minute.
Adăugați amestecul de sos în tigaie și continuați să gătiți la foc mediu, amestecând bine pentru a acoperi gâturile de pui cu sosul.
Dacă sosul este prea gros, puteți adăuga puțin oțet de orez sau apă pentru a-l subția.
Adăugați și boia de ardei dulce și fulgi de chili pentru un efect picant.
Gătiți gâturile de pui în sos timp de încă 5-7 minute, sau până când sunt complet gătite și sosul a devenit auriu și vâscos.
Serviți gâturile de pui în stil asiatic calde, garnisite cu semințe de susan și ceapă verde tocată, alături de orez sau legume sărate.
Poftă mare!