500g pulpe de pui întregi dezosate
1 ceapă mare, tocată mărunt
2 morcovi mari, tăiați cubulețe
2 tije de țelină apio, tocată
3 căței de usturoi, mărunțiți
1 litru de supă de pui
200g gnocchi (paste mici din cartofi)
1 cană de smântână lichidă
4 linguri de unt
2 linguri de făină
3 linguri de ulei vegetal
Sare și piper după gust
Pătrunjel proaspăt tocat
Într-o oală mare, topește 2 linguri de unt la foc mediu. Adaugă uleiul begetal și ceapa, și călește-o până își schimbă consistența.
Adaugă pulpele de pui și călește-le până se rumenesc ușor pe toate părțile.
Adaugă morcovii, țelina și usturoiul și călește timp de aproximativ 5 minute sau până când legumele devin moi.
Într-o altă oală, topește cele două linguri de unt rămase și adaugă făina. Amestecă bine până se omogenizează cele două ingrediente și lasă-le la foc redus să fiarbă timp de 1-2 minute, amestecând încontinuu.
Treptat, toarnă supa de pui, amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Lasă să fiarbă până când sosul se îngroașă ușor.
Transferă supa obținută în oala cu legume și pui. Amestecă bine
Adaugă și gnocchi în oală și lasă să fiarbă timp de aproximativ 5-7 minute sau până când devin moi și se ridică la suprafață.
Toarnă smântâna lichidă în oală și amestecă bine. Lăsă să fiarbă timp de încă 2-3 minute, apoi gustă și ajustează gustul cu sare și piper.
Servește supa caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă mare!