500g spinări și aripi de pui
1 ceapă mare, tocată
2 morcovi medii, tăiați rondele
2 tije de țelină apio, tocată
1 rădăcină de păstârnac, cubulețe
2 l de apă
sare și piper după gust
ulei vegetal
pătrunjel proaspăt
Într-o oală mare, adaugă spinările și aripile de pui și acoperă-le cu apă. Lasă la fiert, la foc mediu. Elimină spuma.
Adaugă ceapa, morcovii, țelina, păstârnacul și uleiul la fiert. Lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1 oră sau până când carnea de pe spinări și aripi începe să se desprindă ușor de pe oase, iar legumele sunt fragede. Poți elimina oasele, astfel încât să rămână doar carnea în supă, în funcție de preferință.
După ce supa a fiert suficient de mult, îndepărtați-o de pe foc. Adaugă sare și piper după gust.
Serviți supa caldă, eventual decorată cu verdeață proaspătă.
Poftă mare!